Algemeen suppletie advies

Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde zijn we het er over eens.

Naast gezonde voeding zoals veel groenten, zo veel mogelijk biologisch eten en een goede leefstijl is het nemen van extra vitaminen, mineralen en vetzuren een must.

We halen dit namelijk niet voldoende uit onze voeding. Ook niet als je heel gezond eet en leeft. Er zitten hiervoor echter te weinig voldoende nutriënten in onze hedendaagse landbouwgrond om genoeg uit je voeding te halen.


De term “orthomoleculaire therapie” werd reeds in 1968 beschreven door Linus Pauling. “Ortho” betekent “juist” en “moleculair” heeft betrekking tot de “juiste moleculen”, die in je lichaam verantwoordelijk zijn voor de optimale werking van de biochemische processen. Deze moleculen haal je grotendeels uit gezonde voeding. Orthomoleculaire therapie begint daarom met het maken van gezonde voedingskeuzes. In 500 v.Chr. wist Hippocrates dit ook al.

Een eerste struikelblok is vaak het feit dat er in de media zeer tegenstrijdige berichten circuleren: wel of geen koolhydraten? wel of geen vlees? wel of geen suiker? wel of geen vetten? enz. Met al deze gezondheidshypes en tegenstrijdige berichten weten wij op den duur niet meer wat we moeten doen om gezond te eten.

Daarbij komt, dat we de volgende parameters uit onze maatschappij niet mogen verwaarlozen zoals luchtvervuiling, verarming van de landbouwgronden, eenzijdig en verontreinigd veevoer, toevoegen van additieven en kunstmatige smaakstoffen/kleurstoffen aan onze voeding, light producten, onrijp geplukt voedsel, kant-en-klaar maaltijden, gebruik van microgolfoven,… Al deze factoren leiden ertoe dat er in onze voeding veel minder nutriënten aanwezig zijn dan vroeger. Tot slot mogen we de impact van stress op ons lichaam niet onderschatten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons lichaam stilaan tekorten heeft. Velen lijden aan tekorten van VIT B of D, ijzer, magnesium, zink ….enz., ondanks het feit dat ze ervan overtuigd zijn dat ze gezond eten. Tekorten en te éénzijdig eten kunnen uiteindelijk resulteren in typische ziektes van onze westerse samenleving zoals diabetes, hart-en vaatziektes, te veel slechte cholesterol, obesitas, auto-immuunziektes,..


Wat zijn de beste supplementen?


Een overzicht van de basissupplementen en waar je moet op letten kan je terugvinden in het e-book basissuppletie


Hoe kies je een kwaliteitsvol en werkzaam supplement?

Basissuppletie

Basissuppletie zijn voedingssupplementen die men dagelijks inneemt om geen risico te lopen op gezondheidsklachten als gevolg van nutriëntentekorten. Maar is dit wel noodzakelijk? Je leest het hier.


Scroll to Top