Esthetische peeling

Huidverbetering

Esthetische peeling   


ESTHETISCHE PEELINGS


Wat is een peeling ?


Een esthetische peeling (ook wel chemische peeling genoemd) is een techniek om rimpels, huidoneffenheden en huidproblemen te verminderen.


De combinatie van de peelings en de thuisverzorgingsproducten leidt tot een opmerkelijke verbetering van alle mogelijke huidproblemen bij zowel blanke als zwarte huidtypes: acné, littekens, pigmentvlekken, rimpels en grove poriën.


Hoe werkt het ?


Bij een peeling gaan we eerst een laagje vloeistof aanbrengen op de huid. Op die manier gaan we nadien op een gecontroleerde manier een dun laagje huid verwijderen en vernieuwen, waardoor ook oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling gaat ook stimulerend werken op de huidcellen en op die manier het verouderingsproces tegengaan. Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken en huid die aangetast is door zonneschade.


De meeste peelings zijn gebaseerd op fruitzuren of TCA-zuren. Afhankelijk van het soort huidprobleem of het gewenste resultaat gaan we opteren voor een oppervlakkige, milde peeling of misschien eerder voor een matige tot diepere peeling (bvb bij diepere rimpels en groeven of grovere poriën).


Door de inwerking van deze producten gaat er nadien korstvorming van de huid ontstaan. Het kan tot ongeveer 1 week duren vooraleer de huid genezen is.

Wij adviseren dan ook in de tussentijd geen overmatige blootstelling aan de zon en de huid voldoende in te smeren met de juiste producten (zonnefactor én hydraterend).Waarom een peeling?


Door middel van peelings kunnen we een hele resem huidproblemen verbeteren : huidveroudering, pigmentvlekken, acné, littekens, zonneschade, rimpels, oneffenheden. Het resultaat is een fijnere, soepelere en verbeterde huidstructuur, een frisse teint, een betere elasticiteit van de huid, minder pigmentvlekjes, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging (exfoliatie).

Een peeling kan toegepast worden op het gelaat, maar ook op andere gebieden zoals de hals en decolleté.

Bekijk het volledige peeling overzicht bij Beautyfulskin hier.


Opgelet er is altijd eerst een intake vooraleer we een peeling uitvoeren.