LED therapie

Huidverjonging

LED Therapie   

LED therapie: Algemene huidverjonging / huidverbetering

  Wondheling, Acné, Littekens, Huidirritatie, Eczeem, Psoriasis, Couperose, Rosacea, Pigmentvlekken

 

Wat is LED therapie?

LED therapie is een nieuwe technologie voor huidverbetering, gebaseerd op zuiver rood en blauw LED licht. Het systeem werd ontwikkeld na jarenlang intensief onderzoek.

Hoelang zijn de resultaten houdbaar?

Dit zal variëren afhankelijk van het huidtype en de levensstijl van de persoon en of de LED therapie gecombineerd werd met andere behandelingen.

Om het effect vast te houden en te optimaliseren, kan men best een onderhoudsbeurt nemen ± om de 4 weken na het volgen van een kuur.

 

 Het resultaat

  Rimpels en lijntjes vervagen of verdwijnen

  De vochtbalans verbetert

  Couperose en pigmentvlekken verzachten

  De poriën verkleinen

  De huid wordt gladder en een geïrriteerde huid wordt weer gezond

  De spankracht en de elasticiteit van de huidstructuur verbetert, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid tot gevolg

 

■Blauw licht 470 nm

Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).


■Rood licht 640 nm

Het rode licht bevordert de circulatie en lymfatische stroming. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en stimuleert de productie van ATP (Adenosine Triphosphaat). ATP is energie dat de cel produceert en nodig heeft bij alle celactiviteiten zoals DNA replicatie, celmetabolisme en celopbouw.


■Groen licht 525 nm

Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiften) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na microdermabrasie- of peelingbehandelingen.


■Geel licht 590 nm

Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien.

Het reduceert de herstelperiode na een behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peeling, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie en borstchirurgie.


LED behandeling kan in kuurvorm worden gedaan maar ook als losse behandeling.


Wij adviseren 8 tot 10 behandelingen over een periode van 4 tot 5 weken met een frequentie van 2 x per week. Daarna volstaat een onderhoudsbehandeling van 1 x  per 6-8 weken.


De behandeltijd is 20 tot en met 30 minuten en soms wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende kleuren LED licht. U kunt de LED licht therapie ook toepassen tijdens een gezichtsbehandeling.


 

Is het veilig?

De wetenschappelijk ontwikkelde lichtbron bevat geen schadelijk UVA -of UVB- licht. ReGen behandelingen zijn absoluut veilig en dan ook geschikt voor alle leeftijden.