Is het veilig?

Ja, een behandeling met de Energist-Ultra is volkomen veilig.


De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De Energist-Ultra -VPL voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder: ISO 9001:2000, ISO 13485:1996, Ukas, Directive 93/42/EEC, CE, en in Amerika het FDA- certificaat.

In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Energist-Ultra onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon.


Bovendien is de VPL-methode zeer specifiek: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt.


Dankzij het unieke VPL-systeem is de Energist-Ultra het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.


De Energist-Ultra™slaagt waar andere systemen falen.


Let wel op met zon en/of zonnebank!

 

Helaas is geen enkel permanent ontharingssysteem (uitgezonderd elektrische epilatie) combineerbaar met een recentelijk bijgebruinde huid. Het pigment in het haar fungeert immers als geleider voor het licht om uiteindelijk de groeicellen van het haar te vernietigen. Als de huid bijgebruind is, zal ook dit pigment (dat in de eerste weken na de bruining zich aan de oppervlakte van de huid bevindt) het licht aantrekken.


Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert, hoe beter.


Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u dus enkele weken te wachten alvorens te starten met definitieve ontharing. Op een bijgebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen. Bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.

 

Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan u regelmatig een peeling gebruiken, al of niet in combinatie met een blekingsproduct. Ook na de behandeling dient men minstens 24 uur zonnebank te vermijden op de behandelde zones. Na de behandeling mag u dus weer gaan bruinen, maar voor de behandeling dient u zo bleek mogelijk te zijn.

 

Als u toch bruin wenst te zijn, kunnen we u aanraden om een zelfbruiner te gebruiken tot 10 dagen vóór uw behandeling met een definitief ontharingssysteem. Deze bruiners zijn immers gemakkelijker weg te scrubben en te peelen dan zonnebruining.