Dermatitis perioralis

Dermatitis perioralis betekent letterlijk: ‘ontsteking van de huid rond de mond’. Het wordt ook weleens ‘clownseczeem’ genoemd. Het komt voor rondom de mond, op de neuslippenplooi en op de kin. Soms zien we het ook in de buurt van de ogen of naast de neus.


Dermatitis perioralis kenmerkt zich door gebieden met kleine rode bultjes en puistjes, samen met vurige roodheid van de huid en eventueel schilfertjes. Het kan gemakkelijk verward worden met rosacea. Meestal hebben (jonge) vrouwen er last van. Het kan spontaan verschijnen en opvlammen, maar ook weer tijdelijk uitdoven.

Vragen? Of een afspraak maken?

Wij helpen je graag!

 
 
 
 
 
 

Oorzaak van dermatitis perioralis

 

We kunnen niet altijd een duidelijke oorzaak vinden voor dermatitis perioralis. De mensen die er last van hebben klagen vaak over een gevoelige huid. Soms kan eczeem de achterliggende oorzaak zijn, samen met veelvuldig gebruik van corticosteroïdenzalf. Chronische huidirritatie door gebruik van verkeerde huidcrèmes of cosmetica kan ook een rol spelen.

Behandeling van dermatitis perioralis


Uw dermatoloog of huisarts kan u een lage dosering van lokale antibiotica adviseren. Het kan de ontstekingsreactie tijdelijk uitdoven, maar uw huid ook droger maken. Mocht u corticosteroïden gebruiken, dan kan het geen kwaad om dit voorzichtig af te bouwen of (tijdelijk) te staken. Ook kunt u terecht bij de huidtherapeut voor behandeling.


1. Acnétherapie bij dermatitis perioralis


Bij beautyfulskin zien we dat mensen met dermatitis perioralis baat kunnen hebben bij het regelmatig ondergaan van een dieptereiniging, peelings of een dieptereiniging in combinatie met een milde hydrafacialbehandeling. Deze behandeling dooft de ontstekingsreactie, vergroot de huidweerstand en zorgt voor sneller herstel.

Meer over deze behandeling »


2. Productadvies bij dermatitis perioralis


De huidtherapeut kan u adviseren wat u thuis het beste kunt doen op het gebied van persoonlijke verzorging. Therapeutische producten met een hoog percentage vitamine C hebben een ontstekingsremmende en egaliserende werking. Huidvernieuwing en schadeherstel worden gestimuleerd door producten met krachtige retinol. De ‘ademende’ foundation Lycogel beschermt de huid voor UV-straling, zorgt voor sneller huidherstel en remt tevens ontstekingen.

Alsook werken we vaak met orthomoleculaire supplementen die de binnenkant sterker maakt.

Wij geven u graag persoonlijk advies bij Beautyfulskin.


3. Voedingsadvies en supplementen therapie bij acne perioralis


Adviezen en zelfmanagment; oa voedginsadvies en suppletie therapie worden nagekeken na de intake.


4.  Licht- en lasertherapie, bij acne perioralis


LED therapie is een nieuwe technologie voor huidverbetering, gebaseerd op zuiver rood en blauw LED licht. Het systeem werd ontwikkeld na jarenlang intensief onderzoek. Vaak wordt er een combinatie aangeboden van blauw en rood LED licht.

Blauw licht 470 nm :Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).

Rood licht 640 nm: Het rode licht bevordert de circulatie en lymfatische stroming. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en stimuleert de productie van ATP (Adenosine Triphosphaat). ATP is energie dat de cel produceert en nodig heeft bij alle celactiviteiten zoals DNA replicatie, celmetabolisme en celopbouw.

Wij respecteren je privacy!

Meer informatie over de behandeling van dermatitis perioralis


Lees hier op de website meer over deze behandeling.Tijdens het eerste consult onderzoek ik de huid zorgvuldig. Dan bespreken we tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Alsook wat de planning en het verzorgingsprotocol voor thuis zal inhouden. 

Indien u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft, bent u welkom contact met Beautyfulskin te nemen.

LOCATION MAP

CONTACT DETAILS

ADDRESS

PO Box, Street, State, Country

CALL

123 456 789

TIMING

09:00 - 20:00

Dermatitis perioralis