Gerstekorrels

Gerstekorrels (milia) zijn gele, witte ingekapselde talgbultjes gevuld met keratine. Ze liggen net onder de opperhuid.

Gerstekorrels komen meestal voor rondom de ogen en op de wangen, bij kinderen en volwassenen. Sommige mensen hebben slechts enkele gerstekorrels, anderen hebben er tientallen in een gebied.

Vragen? Of een afspraak maken?

Wij helpen je graag!

 
 
 
 
 
 

Oorzaak van gerstekorrels   


Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De taaie, leerachtige hoornlaag blokkeert het talg en daardoor kan het talg niet goed afgevoerd worden. Daarom zien we gerstekorrels veel bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen. Helaas lang niet bij iedereen. Soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe. Wanneer er een etterig kopje en roodheid en zwelling bij komt, is de gerstekorrel ontstoken.
Behandeling van gerstekorrels 


Zelf uitdrukken van gerstekorrels is niet verstandig, want het laat vaak ontsierende vlekken en littekens achter. De huid over de gerstekorrel heen is zo stug, dat het vrijwel onmogelijk is om de gerstekorrel er zelf uit te krijgen. De huidtherapeuten weten precies hoe gerstekorrels behandeld en voorkomen kunnen worden.


1. Acnétherapie bij gerstekorrels


Met een speciaal steriel naaldje prikt de huidtherapeut de gerstekorrels in. Daarna wordt de inhoud nauwkeurig verwijderd, zonder dat uw huid beschadigt raakt. Indien mogelijk kan zij uw huid ook reinigen van andere onzuiverheden, zoals mee-eters. Deze behandeling wordt gecombineerd met een hydrafacial behandeling. Indien u gevoelig bent voor de ontwikkeling van gerstekorrels, kunt u deze behandeling het beste met enige regelmaat ondergaan. Bijvoorbeeld elke 5 tot 10 weken.

Meer over deze behandeling »


2. Elektrocoagulatie bij gerstekorrels


Wanneer de gerstekorrels dieper liggen kan elektrocoagulatie toegepast worden. De huidtherapeut verweekt het bultje met een klein naaldje waar een stroomstootje vanaf komt. Dit maakt de inhoud van de gerstekorrel zacht, waardoor deze makkelijker verwijderd kan worden.

Meer over deze behandeling »


3. Therapeutische huidproducten bij gerstekorrels


Men zal altijd aangepaste verzorgingsproudcten gebruiken.Wij respecteren je privacy!

Meer informatie over de behandeling van gerstekorrels


Lees hier op de website meer over deze behandeling.Tijdens het eerste consult onderzoek ik de huid zorgvuldig. Dan bespreken we tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Alsook wat de planning en het verzorgingsprotocol voor thuis zal inhouden. 

Indien u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft, bent u welkom contact met Beautyfulskin te nemen.

LOCATION MAP

CONTACT DETAILS

ADDRESS

PO Box, Street, State, Country

CALL

123 456 789

TIMING

09:00 - 20:00

Gerstekorrels