LED therapie

Algemene huidverjonging / huidverbetering

  Wondheling, Acné, Littekens, Huidirritatie, Eczeem, Psoriasis, Couperose, Rosacea, Pigmentvlekken

Wat is LED therapie?

LED therapie is een nieuwe technologie voor huidverbetering, gebaseerd op zuiver rood en blauw LED licht. Het systeem werd ontwikkeld na jarenlang intensief onderzoek.

Hoelang zijn de resultaten houdbaar?

Dit zal variëren afhankelijk van het huidtype en de levensstijl van de persoon en of de LED therapie gecombineerd werd met andere behandelingen. Om het effect vast te houden en te optimaliseren, kan men best een onderhoudsbeurt nemen ± om de 4 weken na het volgen van een kuur.


 Het resultaat

 •   Rimpels en lijntjes vervagen of verdwijnen
 •   De vochtbalans verbetert
 •   Couperose en pigmentvlekken verzachten
 •   De poriën verkleinen
 •   De huid wordt gladder en een geïrriteerde huid wordt weer gezond
 •   De spankracht en de elasticiteit van de huidstructuur verbetert, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid tot gevolg

Eindeloze mogelijkheden

 • Acne
 • Anti-aging
 • Dermatitis
 • Hyperpigmentatie
 • Hypopigmentatie
 • Post-invasieve behandelingen
 • Rosacea
 • Verbrande huid

■Blauw licht 470 nm

Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).

■Rood licht 640 nm

Het rode licht bevordert de circulatie en lymfatische stroming. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en stimuleert de productie van ATP (Adenosine Triphosphaat). ATP is energie dat de cel produceert en nodig heeft bij alle celactiviteiten zoals DNA replicatie, celmetabolisme en celopbouw.

■Groen licht 525 nm

Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiften) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na microdermabrasie- of peelingbehandelingen.

■Geel licht 590 nm

Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien.


Het reduceert de herstelperiode na een behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peeling, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie en borstchirurgie.


LED behandeling kan in kuurvorm worden gedaan maar ook als losse behandeling.

Wij adviseren 8 tot 10 behandelingen over een periode van 4 tot 5 weken met een frequentie van 2 x per week. Daarna volstaat een onderhoudsbehandeling van 1 x  per 6-8 weken.

De behandeltijd is 20 tot en met 30 minuten en soms wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende kleuren LED licht. U kunt de LED licht therapie ook toepassen tijdens een gezichtsbehandeling.


faceLITE by Omnilux

MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE LED HOME TREATMENT​

faceLITE is het portable LED-masker voor thuisgebruik van de makers van Omnilux. ​

Dit flexibele masker bevat de originele Omnilux LEDs en combineert hierbij rood en infrarood LED-licht.​

Het is de ideale manier om professionele LED behandelingen thuis te versterken. LED levert energie aan de huidcellen en versterkt de werking van producten. ​

Het faceLITE LED masker wordt aanbevolen om 3 tot 5 keer per week te gebruiken. Het gebruik ervan is heel gemakkelijk, het masker steunt op de neus en is achteraan met velcrostraps vast te kleven. Bovendien werkt het met een oplader, zodat u vrij rond kunt lopen terwijl u het masker draagt. ​

Het faceLITE masker kost €399 incl BTW.

Scroll to Top