Microneedling therapie

Uw huid jaren jonger op een natuurlijke, veilige en aangenaame manier met microneedling

Microneedling is een nieuwe techniek waarbij fijne naaldjes de lederhuid of dermis net genoeg verwonden om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt.

Doel van de elektrische Microneedling pen is de huid te doorprikken, waarbij honderden uiterst kleine kanalen worden gemaakt waardoor nieuw collageen aangemaakt wordt en waardoor de huid verjongt, lijntjes verminderen en littekens versoepelen.

Samen met de microneedling therapie kan uw therapeut een mesotherapie vloeistof toedienen. Dit is een vloeistof met zorgvuldig gekozen ingrediënten (hyaluronzuur, vitamine C en E, peptides). Deze penetreert tegelijk diep in de microkanalen, waardoor het huidverjongingseffect versterkt en het herstel versnelt.


Microneedling en huidvernieuwing

Microneedling kan niet alleen gebruikt worden bij littekens, maar geeft als nieuwe technologie ook uitstekende resultaten bij huidveroudering waarbij vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt.

Microneedling resulteert in een gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken.

De behandeling is uitermate veilig, met minimale bijwerkingen. Bovendien mag u een langdurig effect verwachten.

Er zijn verschillende soorten apparaten en voorwerpen op de markt die gebruik maken van de microneedling techniek. Uw therapeut  Karoline Van de Mergel kiest voor de meest efficiënte en veilige methode waardoor u lang kan genieten van een mooie nieuwe huid in alle comfort!

Microneedling voor littekens

Microneedling is dé nieuwste revolutie in de behandeling van littekens.

Littekenweefsel ontstaat ten gevolge van een genezingsproces van het lichaam na verwonding.

Hierdoor wordt de huid dikker al dan niet met een verkleuring. Littekens zijn niet alleen ontsierend, ze zorgen ook voor een verminderde functie ten aanzien van het oorspronkelijke weefsel (minder bloeddoorstroming, minder soepel, minder gevoelig). Littekens kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, operatie, maar wordt bijvoorbeeld ook gezien bij acne.

Microneedling is de nieuwste techniek om littekens te lijf te gaan. Microneedling zorgt dat de littekens kleiner worden en minder zichtbaar, de huid soepeler wordt en minder gaat trekken.


Bij Beautyfulskin kan je ook terecht voor behandelingen met de microneedling pen.

Behandeling met de Needlingpen is een effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigingen. Hiervoor maken wij gebruik van de allernieuwste techniek: de Dermapen.

De Needlingpen is nieuw en geavanceerd en heeft veel voordelen. Met de needlingpen kunnen we tijdens 1 behandeling op verschillende dieptes in de huid werken. Hierdoor kan de behandeling door de huidtherapeute precies worden afgestemd op uw klacht(en).

De Needlingpen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geeft. Er worden  kleine kanaaltjes verticaal oppervlakkig in de huid gemaakt.

Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, die diep in de huid op gang komt.

Door de prikkeling in het bindweefsel komen  groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Behandelingen met  de needling pen  zullen uiteindelijk resulteren in:

Een dikkere en strakkere huid met een stralende teint. Een vermindering van fijne lijntjes, (acne)littekens en pigmentvlekken

Toepassing

 • Grove/vergrote poriën
 • Littekens
 • Acne littekens
 • Hypertrofische littekens
 • Atrofische littekens
 • Littekens door brandwonden
 • Striae
 • Pigmentstoornissen
 • Hyperpigmentatie (te veel pigment)
 • Hypopigmentatie (te weinig pigment)
 • Huidveroudering
 • Rimpels en huidverslapping
Scroll to Top