Ouderdomsvlekken


Ouderdomsvlekken (lentigo senilis) zijn goedaardige bruine of zwarte hyperpigmentaties in de huid. Ze komen veel voor; bij ruim 90% van de mensen ouder dan 60 jaar zijn deze pigmentvlekken op het lichaam aanwezig. De vlekken komen het meest voor op de plaatsen waar de huid makkelijk door de zon beschenen wordt, zoals het decolleté, de schouders, de bovenkant van de armen, handruggen en in het gezicht. Daarom spreekt met ook nog wel eens van ‘zonnevlekken’. De grootte van de ouderdomsvlekken verschilt van enkele millimeters tot 2 centimeter.

Vragen? Of een afspraak maken?

Wij helpen je graag!

 
 
 
 
 
 

Wij respecteren je privacy!

Behandeling van ouderdomsvlekken       


Huidtherapeuten worden tijdens en na hun opleiding getraind om huidoneffenheden te herkennen en beoordelen. De diagnose van ouderdomsvlekken is vaak eenvoudig te stellen. Als de huidtherapeut na het onderzoek toch een hele kleine twijfel heeft, besluit zij toch niet te behandelen en u door te sturen naar uw huisarts. Als uw huisarts schriftelijk toestemming heeft gegeven, kan er behandeld worden.


1. Lichtflitstherapie bij ouderdomsvlekken


Lichtflitstherapie met de VPL Energist is een effectieve methode om ouderdomsvlekken of zonnevlekken te verwijderen. De behandeling kan toegepast worden op alle locaties van het lichaam, zolang er voldoende contrast is te zien tussen de vlek en de normale huidkleur. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek zal afbreken. De omringende huid en de huid onder het pigment blijven intact, alleen de vlek zelf wordt behandeld.

Meer over deze behandeling »


2. Peelings bij ouderdomsvlekken in het gezicht


De peelings van Dermaceutic en mesoesthetickunnen de gezichtshuid geleidelijk weer een egale teint geven. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is o.a. melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om hyperpigmentaties op te lichten en reguleert de productie van melanine.

Meer over deze behandeling »


3. Therapeutische huidproducten bij ouderdomsvlekken


De beste resultaten behaald u zodra bovenstaande behandelingen gecombineerd worden met het gebruik van huidproducten thuis, die een diepe egaliserende werking hebben in de huid. De producten bevatten hoge concentraties werkzame stoffen om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te vervagen en de activiteit van pigmentcellen te reguleren. Daarnaast is het zeer verstandig om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Thuiszorg met de voorbereidende producten alsook met de naverzorginspriudcten zijn noodzakelijk bij de peelings.  Bij de intake worden deze verzorgingsstappen duidelijk uitgelegd.Oorzaak van ouderdomsvlekken         


Ouderdomsvlekken zijn het gevolg van een toename van pigment tussen de huidcellen en een woekering van pigmentcellen.  We zien het meestal bij blanke huidtypes en zonaanbidders. Hoe langer en vaker u uw huid aan zonlicht bloot heeft gesteld, hoe sneller en in uitgebreidere vorm deze pigmentvlekken kunnen voorkomen. Eén zonverbranding kan genoeg zijn om deze vlekken acuut uit te lokken.

Natuurlijk heeft blootstelling aan zonlicht ook positieve invloeden, zoals de aanmaak vitamine D. Wel is het verstandig om te beseffen dat overmatig zonlicht, wat meestal toch het geval is geweest bij de verschijning van ouderdomsvlekken, de huid veel schade kan bezorgen. Naast het ontstaan van een vlekkerige huid, tast zonnestraling de elastinevezels aan, die voor de soepelheid en veerkracht van de huid zorgen.


Meer informatie over de behandeling van ouderdomsvlekken


Lees hier op de website meer over deze behandeling.Tijdens het eerste consult onderzoek ik de huid zorgvuldig. Dan bespreken we tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Alsook wat de planning en het verzorgingsprotocol voor thuis zal inhouden. 

Indien u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft, bent u welkom contact met Beautyfulskin te nemen.

Ouderdomsvlekken