Peeling

Laat je huid schitteren en stralen

Wat is een peeling ?

Een esthetische peeling (ook wel chemische peeling genoemd) is een techniek om rimpels, huidoneffenheden en huidproblemen te verminderen.

De combinatie van de peelings en de thuisverzorgingsproducten leidt tot een opmerkelijke verbetering van alle mogelijke huidproblemen bij zowel blanke als zwarte huidtypes: acné, littekens, pigmentvlekken, rimpels en grove poriën.

Wat is een chemische peeling?

Bij een peeling brengen we een kleine hoeveelheid vloeistof aan op de huid om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen. Een peeling versnelt eigenlijk de natuurlijke afschilfering van jouw huid. Tijdens dit proces reageert je lichaam met aanmaak van nieuwe huidcellen zodat er een gladde, zachte, volle en frisse huid verschijnt.

Wat is het voordeel van de chemische peeling?

  1. Je ziet er stralend uit!
  2. Doordat je dode huidcellen verwijderd zijn, zal je skincare dieper indringen en beter werken
  3. Pigmentvlekken en fijne rimpeltjes vervagen
  4. Puistjes verminderen

Waarom een peeling?

Door middel van peelings kunnen we een hele resem huidproblemen verbeteren : huidveroudering, pigmentvlekken, acné, littekens, zonneschade, rimpels, oneffenheden. Het resultaat is een fijnere, soepelere en verbeterde huidstructuur, een frisse teint, een betere elasticiteit van de huid, minder pigmentvlekjes, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging (exfoliatie).

Een peeling kan toegepast worden op het gelaat, maar ook op andere gebieden zoals de hals en decolleté.


Hoe diep werkt een chemische peeling?

De sterkte van een peeling is afhankelijk van de concentratie én van de gebruikte vloeistof. Wij werken zowel met oppervlakkige als met milde peelings, zodat je na de behandeling jouw dagelijkse activiteiten kan verderzetten. Ook werken we met de cosmelan peel waar er toch wel enig verlet is bij de dagelijkste activiteiten.

Wat is een oppervlakkige peeling?

De oppervlakkige peeling bevat glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur, genisteïne of gluconolactone. Elk van deze actieve moleculen heeft een specifieke eigenschap. Zo zetten we melkzuur in bij een droge huid, amandelzuur bij een huid gevoelig aan pigmentvlekken en salicylzuur bij puistjes. Wij kijken naar jouw huidtype en bepalen welke peeling het beste bij je past.

Het resultaat is een frisse en gezonde glow. Na de behandeling kan je onmiddellijk jouw activiteiten hervatten.

Voorzie 4 -5 behandelingen.

Wat is een medium peeling?

De medium peeling met trichloorazijnzuur (TCA) is ideaal voor een dikkere zonbeschadigde of rokershuid. Dit type peeling passen we enkel toe nadat je huid reeds enkele oppervlakkige peels heeft ondergaan. Na enkele dagen ontstaat er een fijne schilfering. (deze peels bouwen we op en voorzien we met de nodige voorbereiding en nazorg)

Voorzie 4 – 5 behandelingen.

Wat voel je tijdens en na de peeling?

Tijdens de behandeling ervaar je een tintelend en warm gevoel wat goed verdragen wordt. Onmiddellijk na de peeling kan de huid wat rood worden, wat echter snel verdwijnt zodat je jouw activiteiten onmiddellijk verder kan zetten. De huid kan wat trekkerig aanvoelen. Na enkele dagen kunnen er fijne schilfertjes ontstaan. Soms ontstaan er enkele bruine korstjes.

Waar moet je op letten?

Er wordt ten sterkste aanbevolen de huid gedurende 2 tot 4 weken voor te bereiden op de peeling met specifieke verzorgingsproducten om een veilig en optimaal resultaat te bekomen. Het is zeer belangrijk zon of zonnebank te mijden gedurende de eerste 6 weken na de behandeling!

Het belang van een zonnebescherming

Gebruik van een goede nazorg en zonnebescherming met SPF 50+ is belangrijk.

Wat is de cosmelan peel?

De Cosmelan behandeling is inmiddels al 25 jaar een erkende behandeling voor pigmentvlekken, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd).

De Cosmelan behandeling heeft als doel de tyrosinase in de verschillende fasen van pigmentvorming af te remmen, waardoor hyperpigmentatie sterk zal verminderen of zelfs geheel verdwijnt.

Hormonale pigmentvlekken, ook wel ‘melasma’ of ‘zwangerschapsmaskers’ ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap of tijdelijke hormonale stoornissen in combinatie met overmatig en onbeschermd zonnen.

De Cosmelan behandeling van Beautyfulskin verbetert hormonale pigmentvlekken gemiddeld met 90% en voorkomt nieuwe huidverkleuringen.


Wat zijn organische peelings ?

Om de goede huidconditie die we hebben opgebouwd in de winter te kunnen behouden is het van belang om tijdens de zomermaanden de huid extra te voeden. Dit doen we door organische peels.

UVA en UVB stralen zorgen namelijk tijdens de zomermaanden voor een verdikking van de epidermis (de bovenste laag van de huid) en activeert de pigmentcellen om pigment aan te maken. Dit is het natuurlijke afweermechanisme van de huid om bescherming te bieden tegen de UV stralen. De verdikking van de epidermis en de stimulatie van pigmentcellen kan leiden tot meer verstopte poriën, pigmentvlekken, een grauwe tint en veroudering van de huid.

Helaas kunnen acné klachten ook verergeren omdat de zon de talgproductie stimuleert. Deze huidaandoeningen willen we natuurlijk voorkomen! Nét daarom is het van belang om te kiezen voor organische peels.

Tijdens de wintermaanden kies ik voor medische peelings omdat we dan door de lage UV-index sterker kunnen werken. Tijdens de zomermaanden kies ik enkel voor organische peels.

Vaak gaan we organische peels samen uitvoeren met een microneedling behandeling. Afhankelijk van de indicatie.

Enkele organische peels uit onze behandelingen.


Downloads

Scroll to Top