Oorzaken van huidveroudering

Meer informatie over....

Huidveroudering:

                       oorzaken

Huidveroudering: de oorzaken


Voor vele mannen en vrouwen zijn rimpels en huidveroudering een nachtmerrie. Ouder worden en rimpels krijgen gaan gelijk op.

Niemand wil ouder worden en niemand wil diepe rimpels krijgen.

Wat kunnen we ondernemen om de eeuwige strijd tegen rimpels aan te gaan.


Er zijn 2 oorzaken van het ouder worden van de huid.

de inwendige factoren: - de cellulaire klok

de uitwendige factoren: - de vrije radicalen 

 

Het natuurlijk verouderingsproces:

Het natuurlijke huidverouderingsproces is de eerste oorzaak van huidveroudering. Elke dag worden we een stukje ouder en bijgevolge wordt ook onze huid met al haar ingenieuze processen en cellen dat ook.


Naarmate we onze levensweg alsmaar trager gaan bewandelen, werken ook onze cellen alsmaar trager en trager, tot ze uiteindelijk stilvallen. Wanneer dit proces begint op te vallen, is voornamelijk erfelijk bepaald. Bij sommige mensen manifesteren de eerste tekenen van natuurlijke huidveroudering zich al op hun 25ste, bij anderen pas op hun 55ste. Gemiddeld duiken ze op rond de leeftijd van 40 à 45 jaar.


De tekenen van natuurlijke huidveroudering zijn niet zo dramatisch. De huid wordt wel bleker, fragieler, droger, dunner, gerimpelder en slapper, maar gaat niet noodzakelijk rare vlekken of diepe rimpels met zich meebrengen. Daarvoor is onze levensstijl voor verantwoordelijk. (Zie ook hoofdstuk 'Lifestyle Huidveroudering'.)

 


Tekenen van natuurlijke huidveroudering:

 

bleke huid

  fragiele huid

  lijntjes en rimpels

  droge huid

  dunne huid

slappe huid


Het verouderingsproces veroorzaakt door onze levensstijl :

Net zoals onze levensstijl heel wat gezondheidskwalen en ernstige ziektes kan veroorzaken, kan ze ook heel wat typische huidverouderingskenmerken veroorzaken, zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken, diepe rimpels, grote mee-eters, lentigo senilis (ouderdomsvlekken), verruca seborrhoica (ouderdomswratten), actinische keratose (een mogelijke voorloper van huidkanker) en couperose (gesprongen adertjes).

 

Het grote probleem is dat we vaak absoluut geen uitbundige levensstijl achter de rug moeten hebben om toch een bijzonder 'oude' of lelijke huid te krijgen. Ook kleine beetjes die zich opstapelen, kunnen een kluwen van huidverouderingsverschijnselen tevoorschijn brengen.

 


De belangrijkste oorzaken van huidveroudering door onze levensstijl zijn:

 

Zon

Roken

Alcohol

Stress

Tekortschietende voeding

Weinig lichaamsbeweging

Temperatuursverschillen

Milieuvervuiling

Elektrosmog

 


Helaas kunnen we aan sommige van deze oorzaken niet zomaar onder uit, maar de meeste ervan kunnen we wel degelijk vermijden door ons een gezonde levensstijl te gaan aanmeten.


Voorkomen is nog steeds beter dan genezen, en daar willen wij u zeker bij helpen door een persoonlijk skincoachings-plan voor u op te stellen. Ook als u reeds met (diepe) rimpels, zonneschade (pigmentvlekken, ouderdomsvlekken) of couperose te maken heeft, kunnen wij u helpen.